Κρήτη, Κνωσσός, Heraklion villas βίλες προς πώληση-ενοικίαση, Ηράκλειο Κρήτης


EnglishGreekDeutsch
FAIL (the browser should render some flash content, not this).


Λεπτομέρειες
Δείτε αναλυτικά την βίλα μας..
Περισσότερα
Η Κρήτη
Το νησί της Κρήτης. Μυθολογία, πολιτισμός, παράδοση.
Περισσότερα
Επικοινωνία
Επικοινωνήστε μαζί μας για όποια ερώτηση έχετε.
Περισσότερα
Διεύθυνση:
Heraklion Villa

Λουτράκι,
Ηράκλειο, Κρήτη
Τηλ: +30 6948409117
Κρήτη

Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και το 5ο μεγαλύτερο στη Μεσόγειο. Πρωτεύουσα καθώς και μεγαλύτερη πόλη της είναι το Ηράκλειο. Η Κρήτη εδράζει περίπου 160 χλμ νότια της ελληνικής ηπειρωτικής χώρας εκτεινόμενη κατά διεύθυνση Ανατολή - Δύση, νότια του Αιγαίου πελάγους, του οποίου και αποτελεί το νότιο φυσικό όριο και βόρεια του Λιβυκού.
Στην Κρήτη άκμασε, περίπου από το 3000 π.Χ.-1.400 π.Χ., ένας από τους πρώτους πολιτισμούς της Ευρώπης, ο Μινωικός.
To αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου είναι το μεγαλύτερο και φιλοξενεί τα ευρήματα του Μινωικού πολιτισμού.

 Η Κρήτη είναι το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων και πέντε θαλασσών. Σημείο συνάντησης διαφορετικών λαών, χωνευτήρι πανάρχαιων και ετερόκλητων πολιτισμών των αιώνων.
Τόπος ελληνικός, μοναδικό κράμα στοιχείων από την δημιουργική αφομοίωση των πολυποίκιλων πολιτισμικών μορφών σε ένα εκπληκτικής ομορφιάς φυσικό πλαίσιο.


Κνωσσός

Η Κνωσσός σήμερα είναι για ολόκληρη την Κρήτη ό,τι ο Παρθενώνας για την Αθήνα. Χιλιάδες τουρίστες έρχονται από κάθε γωνιά της γής για να θαυμάσουν  τα περίφημα ανάκτορα της Κνωσσού και τα πανέμορφα αρχαιολογικά ευρήματα, που φανερώνουν ένα πρωτοποριακό πολιτισμό που γεννήθηκε στην Κνωσσό στα μινωϊκά χρόνια και ήταν τόσο λαμπρός, που φώτισε όλη την Ευρώπη.


   Ένα παλάτι διακοσμημένο με εντυπωσιακές, υπέροχες τοιχογραφίες, βαμμένο με ζωηρά χρώματα στις κολώνες και στους τοίχους του, δεμένο με ιστορίες και μύθους, όπως του Μινώταυρου και της Αριάδνης με τον 'μίτο' της που έβγαλε τον Θησέα από τον Λαβύρινθο...

   (Ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσσού βρίσκεται 5 χλμ. νοτιοδυτικά της πόλης του Ηρακλείου, και είναι 'φυλασσόμενος αρχαιολογικός χώρος', ανοικτός καθημερινά από την ανατολή του ηλίου μέχρι την δύση του).

Από το χώρο αυτό απέχουμε 15 χιλιόμετρα.